Rozaje

Data zomer 2018: 14 juli tot 30 juli

In de zomer van 2016 ging er een pilot van start voor het nieuwe project Rozaje in Montenegro. In 2017 heeft een verkenningstocht plaatsgevonden om het project te optimaliseren en dit heeft geresulteerd in een nieuw plan voor dit project. Tijdens de zomer van 2018 zal voor het eerst het project Rozaje in de nieuwe vorm uitgevoerd worden!

Activiteiten voor minderbedeelde kinderen uit het dorpje Petjitca
In de eerste week zullen van dinsdag tot en met donderdag activiteiten worden georganiseerd voor minderbedeelde kinderen in het dorpje Petjitca, dat naast Rozaje ligt.
De kinderen in dit dorpje komen uit slechte gezinsomstandigheden en hun ouders zijn vaak te arm om aan de behoeften van deze kinderen te voldoen. Het doel is daarom om zowel materiële als persoonlijke steun te bieden aan deze kinderen en ze een fijne zomer te bezorgen. Naast deze activiteiten kun je deze eerste dagen ook gebruiken om de laatste inkopen te doen en voorbereidingen te treffen voor het kamp dat je daarna zal verzorgen.

Op kamp met kinderen met een beperking
In Rozaje runt een vrouw een kleine praktijk waar dagelijks ongeveer 20 geestelijk en lichamelijk beperkte kinderen komen. Deze kinderen hebben bijvoorbeeld leer- of spraakproblemen. Voor deze kinderen wordt een zomerkamp van één week georganiseerd om de kinderen de aandacht te geven die ze nu vaak missen. Dit zomerkamp vindt plaats van vrijdag tot vrijdag. De kinderen zijn tussen de 8 en 14 jaar oud. Voor elk kind gaat er ook een begeleider mee. Als vrijwilliger ben je vooral verantwoordelijk voor het vermaak van deze kinderen en niet voor de verzorging. Verder kun je als vrijwilliger meedenken over de activiteiten die georganiseerd worden tijdens het kamp en op deze manier kinderen met een (lichamelijke) beperking een mooie tijd bezorgen!

Vrije tijd
Doordat je van vrijdag tot vrijdag op kamp gaat valt bij dit project het tussenweekend weg. Echter heb je de dagen voor het kamp veel vrije tijd.

Deze tijd kun je besteden aan het ontdekken van de cultuur en de natuur van Montenegro. Bovendien wordt het kamp georganiseerd aan de prachtige kust van Montenegro dus kan je ook de tweede week nog genieten van de mooie natuur.